O meni

(tl;dr: ful mam rada knjige!)

Zdravo!

Sem 22 letna ljubiteljica knjig, prihajam iz okolice Novega mesta in sem študentka 3. letnika matematike v Ljubljani.

Moja ljubezen do knjig se je začela z Neskončno zgodbo, ki sem jo prejela nekega božiča, mislim da v šestem ali sedmem razredu osnovne šole. Prebrala sem jo v nekaj dneh in od takrat naprej imajo knjige v mojem življenju prav posebno mesto.

Nekaj let kasneje, v prvem ali drugem letniku srednje šole, sem zavila v bukvarno, ki jo je odprla novomeška knjižnica (takrat še ni bila odprta ves čas temveč samo vsak september, če se prav spomnim) in brezciljno brskala po policah. Med drugim sem domov privlekla Orwelljevo 1984 ne da bi sploh vedela, o čem knjiga govori, kaj šele kakšen “big deal” je v resnici. Ko sem jo prebrala se je odprl nov svet distopije, ki še sedaj velja za enega mojih najljubših žanrov. Malo kasneje me je v četrtem letniku doletela največja sreča, ko smo za maturo brali knjigi Krasni novi svet in Alamut.

Od kar sem na faksu berem vedno več. Z vsako prebrano knjigo se mi zdi, da se moj “bralni okus” razvija in moja ljubezen do knjig eksponentno narašča. In še sama se včasih čudim, kolikokrat med pogovorom izjavim: “Enkrat sem brala eno knjigo, ki je govorila točno o tem!”

Pisariti po instagramu sem začela maja 2018 in sicer v angleščini pod naslovom @zhenya_reads. In sem vztrajala. Zgodilo se je, da kak mesec nisem objavila nič, vendar sem se vedno znova vračala k tej prijazni knjižni skupnosti, ki raste vedno hitreje. Septembra 2020 sem zaštartala na novo v slovenščini pod naslovom @oknjigah. In ko sem ugotovila, da me instagram preveč omejuje s svojimi 2200 dovoljenimi znaki, je nastal ta blog.

Kaj lahko tukaj pričakuješ? Recenzije knjig, ki jih ne spravim pod opis na instagramu in pa kakšna priporočila ali sezname, ki se mi zdijo na mestu. Mogoče še kaj.

Upam, da se beremo!